Ons dagelijks kostje

HalliHallo daaro,

Ons dagelijks kostje:

‘sMorgens eten we eieren, eieren en nog es eieren!!!

Overheerlijke, sappige eieren.

Gebakken, omelet, geklutst, gekookt, koeie-ogen, gescrammbeled.

Het maakt niet uit, als het maar ei is!

MET een lekker knapperig baguetje (=stokbroodje).

Dit was en is dagelijkse kost in Thailand, in Cambodja en nu in Vietnam.

Natuurlijk kan je ook andere dingen eten, zoals meusli, soms cornflakes, jam, vers fruit, yoghurt, “La vache qui rit”kaas.

Of belegde sandwiches, met alles derop en deran!

Of een “local” breakfast, o.a. noedelsoep, rijst,…

Maar toespijs/vleeswaren/charcuterie, hagelslag en andere kazen, daarvan kan je alleen maar van dromen!

Soms zie je een pot Nutella staan.

En pindakaas kennen ze ook.

Middageten slaan we meestal over omdat we best laat ontbijten.

Of een chippie of vers fruit.

Fruit, daarvan hebben ze alle soorten en alle maten.

Noem het maar op en het is er.

Behalve peren en pruimen en abrikozen, die heb ik nog niet gezien.

Ze hebben wel zoveel ander soorten fruit waarvan we het bestaan nog niet van wisten, laat staan dat we de naam kennen.

Als we toch honger hebben (en daar heeft Nieko het meeste last van…Zou je niet denken hee…maarja…altijd op meiden jagen, maakt hongerig hee…of zou ie er iets anders mee bedoelen??? Hahahhahahha), dan nemen we een klein snackie.

Belegde sandwich, spring rolls (=look-a-like een gebakken mini-loempiaatje met vlees erin), tosti/croque monsieur, en zo van die dingen.

Hee…krijgen jullie ook honger???

En ’s avonds…tja…dat is altijd verschillend.

Ook per persoon.

Ons Rootje is de kieskeurigste, als er een restaurant is waar op het menu spaghetti en hamburger staat, dan is deze tent goedgekeurd…Hhhahhahaaa.

Dus meestal eet hij afwisselend spaghetti en hamburger.

Nee hoor…dat is lichtelijk overdreven.

Maar echt gevarieerd eet hij niet.

Maar goed, hij is oud en wijs genoeg hee, zullen we maar zeggen.

Ons Niekootje is al een stuk gemakkelijker.

Die probeert ook “local-eten” uit.

En meestal bevalt em dat prima.

Eet bijna altijd braafjes zijn bordje leeg (Netjes opgevoed hee, dat kulleke van ons…Hihiihii).

En ons Mootje…That’s another story…

Iedereen die ons Mootje een beetje kent, weet dat Mootje bijna alles eet.

(Hoezo een vuilisbakkie???)

Nieko zei nog onlangs: “Als we Mo vragen of het lekker is, dan heeft ze nog nooit gezegd dat iets niet lekker was”.

Wat schaft de avondpot dan?

Hamburgers (alle variaties), pizzas, spaghetties, bief, varkenslapjes, kip, vis, garnalen, kreeft, krab, friet, gepofte aardappelen, sla/salades, groente (wortel, komkommer, tomaat,…), witte rijst, gebakken rijst, noedelen, verschillende soorten curry, …

Maar bv dan heb je witte rijst met kip, gebakken rijst met kip, noedels met kip en ga zo maar door.

Kortom alles!

En alles wordt gecombineerd of kan gecombineerd worden.

Er is maar 1 probleem, zeker voor Mo maar ook voor Nieko…wat je ook bestelt, het zijn bijna altijd kinderporties.

Echt waar!

Dus bestellen we bijna alles dubbel…Hhhhahahaa

Deze uitdaging (want “Problemen” komen niet in onze woordenboek voor;)) is dan ook opgelost.

Natuurlijk is het beter om te vragen WAAR we eten.

Hoe chiquer en duurder het restaurant, hoe meer dat je Westers kunt eten…en heel goed en heel lekker natuurlijk.

Maar daar betaal je dan ook voor.

Er zijn onnoemlijk veel eetstalletjes bij “Local-people” , spotgoedkoop, maar dan moet je al een beetje weten of het hygiënisch genoeg is.

(Dat meneer of mevrouw de vlieg hier geen vaste klant is!)

En hier vind je dus echt geen Westers eten maar het kan wel heel lekker zijn.

Het probleem is ook dat er, meestal, geen Engelse vertaling is.

En aangezien ze hier alles maar dan ook alles eten, willen wij wel graag weten wat er dan op ons bordje ligt hee.

Dat we per ongeluk geen hond/krokodil/slang/rat/aap/kikker op ons bordje gemikt krijgen.

Dus deze eettentjes slaan we meestal ook over.

De middenweg hee…we nemen meestal de middenweg!

En voor de prijs mot je het niet laten…

We eten ons buikje rond (en de rest…haaahhhaha) voor zo’n 3-4-5-6 euro per persoon plus drinken erbij!

En dan is Vietnam aan de duurdere kant wat het eten betreft in vergelijking met Cambodja en Thailand.

Wat ons ook steeds blijft verbazen, is: Waar halen ze alles vandaan in de keuken?

We hebben in Cambodja meegemaakt, gewoon bij een klein eettentje (letterlijk een tentje) in niemandsland, dat er meer dan 120 gerechten op het menu stond!

Maar als je het keukentje zag!!!

ManManMan…geen ijskast(gewoon een koelboxje), geen aanrecht (2 wasteilen op een houten plankie), het keukentje was niet groter dan 2 vierkante meter…Echt waar…En dan nog 120 gerechten kunnen toveren…

Ik zou het echt niet kunnen hoor.

Een wereldwonder in de kitchen!!!

En zo blijven we ons dagelijks verbazen…

We love it!!!

Hopelijk hebben jullie ook genoten van dit heerlijk verhaaltje.

Dikke kus van ons 3.

Eet smakelijk!

Doen wij ook…hahhahahhaa.

Reacties

Reacties

Ngatini, Erik & Alyssa

Ik krijg er nu al honger van!

Els

Hoezo luilekkerland? Het water loopt me in de mond. Dit is info naar mijn hart. Zodra ik mijn ogen s'morgens opendoe bedenk ik al wat ik die dag ga eten. Ben naar de Toko gegaan om ingredienten voor Thaise soep te halen. Tom Yam, heerlijk! We stonden allebei in vuur en vlam. Ondertussen hebben we het over jullie gehad en bedacht dat deze hete maaltijden jullie dagelijkse kost wel zou zijn. Oef, daar zit ik dus mooi naast. Toch het proberen waard hoor, die hete soep met een schaaltje plakrijst en kroepoek. Niek, een betere remedie tegen een kater is er niet (gratis tip van Oma).

FERRY

IK MIS JULLIE ZO!!
EN OOK ONS PA!
XXX

FERRY

GOOI EEN MOOI STEENTJE VOOR HEM EN ONS ALLEN !
IN DE ZEE .ALLEEN WANNEER DEZE MOOI BLAUW IS!!

XXX

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!